Blogs, Meubels

Zwarte wax

zwarte wax 2

Druk, druk, druk

Op onze blog is het iets rustiger dan normaal gesproken, nee dat komt niet omdat we er geen zin meer in hebben… Juist het tegenovergestelde! We hebben het ontzettend druk. Niet alleen met heel veel leuke bestellingen, maar we zijn ook druk bezig met het uitbreiden van ons assortiment. Bezoekers die regelmatig terug keren op onze pagina zullen het wel gemerkt hebben. Er worden regelmatig nieuwe meubelen toegevoegd.

Industriële meubels met wax

We breiden ons assortiment niet alleen uit met nieuwe industriële meubels en ontwerpen, maar ook met nieuwe materialen en afwerkingen. Zo kun je sinds een tijdje een nieuwe afwerking kiezen voor het steigerhout, namelijk wax. Het gebruik van wax op hout is eigenlijk helemaal niet nieuw, maar in combinatie met steigerhout wordt het eigenlijk nog vrij weinig toegepast. En wat ons betreft is dat erg jammer want het geeft echt een fantastisch effect.

Wat is wax precies?

Meubelwax heb je natuurlijk in verschillende samenstellingen van verschillende merken. Wij hebben de keus gemaakt om te werken met Lacq Decowax. Lacq Decowax wordt op ambachtelijke wijze gemaakt volgens een ruim 60 jaar oud recept en bevat onder andere bijen- en camaubawas. Je kunt deze Decowax verkrijgen in verschillende kleuren. Tot nu toe werken wij alleen nog met zwarte wax. Maar uiteraard zijn wij al aan het testen met andere kleuren! Daarover binnenkort meer. Met Decowax geef je niet alleen kleur aan je hout, het zorgt ook voor een beschermende laag en vult zelf kleine oneffenheden op. Daardoor krijgt houtwerk een bijzondere structuur en een subtiele glans. Het enige nadeel van deze wax is, dat de wax alleen geschikt is voor binnen gebruik en niet voor buiten.

Industriële meubelen nieuw in het assortiment

Wij hebben inmiddels al verschillende industriële meubelen voor vast aan ons assortiment toegevoegd waarbij het steigerhout afgewerkt is met een wax. Zoals een vintage kapstok van steigerbuizen of een steigerbuizen wandkast, maar ook onze tafelbladen van steigerhout kunnen afgewerkt worden diverse kleuren wax. Wanneer het hout eenmaal behandeld is met de wax hoef je het niet meer af te werken. Kies je voor een wax op je meubelen dan zorgen wij voor de behandeling. Jij krijgt dus het hout al behandeld en op kleur geleverd. Goed om te weten is dat je donkerte van de kleur na het behandelen vooraf nooit exact kan bepalen. Niet zoals met verf bijvoorbeeld. Afhankelijk van de structuur en kleur van het hout zal de wax ook kleuren.

Kijk gerust eens rond in onze webshop om inspiratie op te doen. En wellicht loop je jouw nieuwe meubel behandeld met zwarte wax wel tegen het lijf. Het ziet er dan ook enorm stoer uit en je hebt weer eens iets anders. Dus….. waar wacht je nog op?

Back to list

Gerelateerde berichten