Blogs, Meubels

Woontrends 2018

woontrends 2018 natuurlijke prints woonaccessoires

Het jaar loopt al weer ten einde, 2018 komt in zicht en dat betekend dat het ook weer tijd wordt om de woontrends voor het nieuwe jaar door te nemen. Wat ons betreft is het altijd leuk om de trends te weten. Ook al ben je niet van plan om je gehele interieur om te gooien, soms is het leuk om wel er bepaalde dingen uit te pikken en toe te passen. Zo kun je met kleine aanpassingen je interieur een leuke oppepper geven. Zoals we al vaker verteld hebben, en zelf een blog over geschreven hebben, bezoeken we regelmatig vak beurzen. En vanaf ongeveer augustus zie je dat grote fabrikanten en interieurbedrijven al voorzichtig bezig zijn de trend voor het nieuwe jaar door te voeren in hun collecties en te presenteren.

Interieur kleuren

In 2017 begon de trend om je interieur een natuurlijke, warme en exclusieve uitstraling te geven. En eigenlijk gaat deze trend in 2018 gewoon door, maar (hoe kan het ook anders) worden daar wel wat spectaculaire veranderingen aan toegevoegd. Wit blijft bijvoorbeeld een belangrijke kleur in het interieur, maar……… de zwart-witte woonkamers die verdwijnen een beetje uit het mode beeld.

Zwart wordt zelfs steeds minder populair als hoofdkleur. Wel wordt zwart nog veel gebruikt als accentkleur in bijvoorbeeld accessoires. Wit daarentegen blijft echt een basiskleur en dat heeft vooral te maken met de opkomende trend om veel kleur toe te passen in je interieur. Maar dan ook echt veel kleur. De term ‘colorblocking’ kom je bijvoorbeeld veel tegen. Het combineren van diverse en met name felle contrasterende kleuren. Koel en warm of licht en donker. Qua kleur kan écht alles. Van Barbie-roze tot appeltjes groen. Maar ook de pasteltinten mogen nog graag gebruikt worden. Dus hou je van kleur maar liever iets voorzichtiger… kies dan voor pasteltinten of 1 kleur om te combineren met de witte basis. Koop niet meteen een geel bankstel, maar pas kleuren eerst toe in accessoires, vloerkleed of behang. Dat is ook nog eens eenvoudig aan te passen als je het zat bent.

Materialen

De materialen die in 2018 veel gebruikt worden zijn marmer, messing, brons en zwart staal. Dat laatste zagen wij stiekem al aankomen, denk aan onze tafels met industriële tafelpoten die in zwart geleverd kunnen worden of zoals we al merkten de zwarte steigerbuizen die enorm populair zijn. In meubels en accessoires zie je ook veel donker teakhout en eiken gebruikt worden. En dan kunnen wij het niet laten om je dan een totaalplaatje van de laatste trends aan te bieden. De eet- of salontafel met een zwart stalen onderstel en eikenhouten tafelblad.

Prints en vormen

Afgelopen jaren zagen we al regelmatig prints en vormen voorbij komen in het interieur. En ook werd er voorzichtig gebruik gemaakt van geometrische vormen. In 2018 komt dit veel sterker naar voren in de interieurs. Vooral op de natuur geïnspireerde prints en gaan we zien. In zowel wand decoratie, als in stoffen en tapijten. Dus liefhebbers van de ananas- en flamingo prints….. er komt nog veel meer aan! Voor deze vormen en prints kun je het beste terecht bij Fabrykdesign.nl. De geometrische vormen kun je heel drastisch toepassen in je tegelwerk in de keuken of badkamer. Denk aan driehoeken, cirkels en zeshoeken.  Is je dat toch iets te veel van het goede, dan mag je deze vormen ook terug laten komen in prints van bijvoorbeeld kussens, gordijnen, lampen en accessoires.

Hout

Waar we in 2017 veel glas en metaal in het interieur zagen, zijn wij persoonlijk heel blij met het feit dat hout weer helemaal terug komt. Houten eet-, salon– en bijzettafels mogen weer de blikvanger in je huis zijn. En daar zijn wij het helemaal mee eens! Hout geeft je interieur ook direct gezelligheid en ademt sfeer uit. Je hoeft het zeker niet te laten bij één houtsoort, je kunt gerust verschillende soorten combineren. Shop dus vooral even in onze webshop.

Opnieuw lijkt het toverwoord voor de interieurtrends 2018 ‘Mix & Match’ te zijn. Want hoewel je helemaal kunt uitpakken qua kleur en materialen, kun je de trends ook gemakkelijk combineren met je bestaande interieur. Er zit voor ieder wat wils bij.

Back to list

Gerelateerde berichten