Blogs, Meubels, Over ons

Vakbeurs bezoeken

logo de woonindustrie 300x212

Ieder vakgebied kent wel een ‘vakbeurs’ dus natuurlijk zijn er in onze branche ook verschillende beurzen te vinden. Nu vinden wij dat we bij Design85.nl op de hoogte moeten blijven van alles wat er in ‘meubelland’ speelt. Dus bezoeken wij ook een aantal keer per jaar een beurs. Omdat wij meubels ontwerpen en maken hebben we keuze uit diverse beurzen. Van interieurstyling tot meubelmakers en om goed op te hoogte te blijven en inspiratie op te doen proberen we van zoveel mogelijk verschillende beurzen een graantje mee te pikken.

De Woonindustrie

Zo zijn we een tijdje geleden afgereisd naar Nieuwegein om de vakbeurs van De Woonindustrie te bezoeken. De Woonindustrie organiseert 2 keer per jaar een vakbeurs waar ruim 125 fabrikanten en merken hun collecties tonen. Daarnaast zijn ze iedere maandag open en kun je je laten adviseren door diverse fabrikanten. Niet voor de ‘gewone’ consument maar juist voor de vakhandel. Zoveel fabrikanten is voor ons natuurlijk erg interessant. Niet alle standhouders passen bij ons bedrijf, want je vind er diverse segmenten, van lampen en bedden tot kunst en tapijten. Maar uiteraard is het nooit verkeerd om eens lekker rond te kijken. Je weet maar nooit waar ideeën op komen borrelen.

Deze beurs bezochten we begin september en dan is alles helemaal gericht op de najaar en winter collecties. En laten we eerlijk zijn, onze tuinmeubelen vliegen in deze maanden ook niet meer de deur uit dus tijd om eens rond te neuzen voor ‘winter-inspiratie’. En waar moet je nou precies op letten. In ons geval kijken we eigenlijk naar veel verschillende dingen.

Welke bedrijven zijn onze concurrentie en hoe pakken zij het aan. Wat is er nog meer interessant in meubelland wat ook bij ons bedrijf zou passen. Zijn er nieuwe materialen die onze collecties kunnen aanvullen of zelfs verbeteren. Maar natuurlijk ook of er partijen zijn waarmee wij zouden kunnen samenwerken. Want het is naast inspiratie en informatie op doen ook een mooie kans om te netwerken. Wij leveren al aan diverse groothandels en interieurwinkels, maar het is natuurlijk nooit verkeerd om je te laten zien.

Meubel branche

Ook hebben we gezien waar de meubel branche zich de komende seizoenen vooral op richt, en dan is de vraag moet je daar in mee gaan of moet je juist onderscheidend zijn. Wij denken dat we beide hebben gedaan. En omdat we een jong bedrijf zijn vinden we dat we ook met kleinere stapjes mee moeten doen. We hebben al onze ideeën en inspiratie bij elkaar gelegd en flink zitten brainstormen.

Uiteindelijk concludeerde dat  in het verbeteren en uitbreiden van een aantal producten. We hebben bijvoorbeeld een ‘standaard’ kledingrek in ons assortiment die enorm populair is. Wij zijn nu bezig met de productie van een ‘luxe’ kledingrek in verschillende uitvoeringen als uitbreiding op dit product. Ook hebben we wat nieuwe materialen bekeken waarmee we binnenkort aan de slag gaan om tafelbladen te maken. Je leest het dus al, wij zitten niet stil, en hebben weer genoeg inspiratie om onze collectie uit te breiden en aan nog meer wensen te kunnen voldoen.

Heb jij specifieke ideeën? Of mis je iets in ons assortiment? Laat het gerust weten en wie weet kunnen jouw wensen meenemen voor onze volgende brainstorm sessie!

Back to list

Gerelateerde berichten