Blogs, Meubels

Thuiswerken in coronatijd doe je met industriële meubelen

“Medewerkers werken zoveel mogelijk thuis”. Woorden van premier Rutte die behoorlijk veel impact hebben. Want niet iedereen is erop voorbereid om zomaar vanuit huis te gaan werken. Moet je (tijdelijk) gaan thuiswerken? Wij geven je tips over hoe je dit het beste kan aanpakken.

Zoek een rustige plek met industrieel karakter

Werken lukt niet als je huisgenoten in- en uitlopen, of als je steeds gestoord wordt door allerlei geluiden in huis. Zoek daarom een rustige plek op. Loop eens door je huis en kijk met een creatieve blik. Een werkplek kun je namelijk in principe overal creëren. Is je slaapkamer groot genoeg voor een industrieel bureau? Of heb je een hoekje op zolder over? Zelfs een groot uitgevallen overloop kan dienst doen als (tijdelijke) werkplek. Misschien heb je een verwarmde garage of tuinhuis waar je je terug kan trekken.

Wat doet je werkgever?

Sommige werkgevers bieden compensatie of lenen middelen uit. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je recht hebt op een financiële tegemoetkoming voor extra kosten die je maakt omdat je thuiswerkt. Bijvoorbeeld voor elektriciteit, printerpapier of industriële meubelen. Heb je niet alle middelen om thuis te werken? Vraag dan aan je werkgever of je een stoel of printer van je werk mag lenen. Dat bespaart je weer geld.

Let op je werkhouding

Werk je lange tijd achter elkaar achter een beeldscherm, zorg er dan voor dat je werkplek goed is ingesteld. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je industriële bureau de juiste hoogte heeft. Hiermee voorkom je klachten. Kies je voor een industrieel bureau met een onderstel van steigerbuis van Design85, dan maken we deze graag op de gewenste hoogte. Als je toch klachten krijgt tijdens het thuiswerken of graag het zekere voor het onzekere wilt nemen, denk er dan eens over na om een ergotherapeut in te schakelen. Ergotherapie ten Boom uit Doetinchem is gespecialiseerd in het adviseren over de werkplek. Werkplek bezoeken kunnen digitaal of (indien veilig) op je werkplek plaatsvinden (mits binnen de regio Doetinchem). Ergotherapie ten Boom inventariseert alle verschillende factoren, zoals de omgeving, houding, materiaal, werkzaamheden en werk-privé balans. Op basis hiervan ontvang je advies en een rapportage. De kosten kunnen vaak door je werkgever gedekt worden of vanuit de basisverzekering.

Blijf in beweging

Thuis zijn er geen collega’s die je tussen de middag achter je bureau wegtrekken. Wees er dus alert op dat je niet de hele dag achter elkaar doorwerkt. Sta regelmatig even op om een kopje koffie of thee te halen of loop een paar keer de trap op en af. Plan ook een uitgebreide middagpauze en ga lekker buiten wandelen, alleen of met je huisgenoten. Zo hou je je spieren soepel en kun je daarna weer met een fris hoofd aan het werk.

thuiswerken in coronatijd doe je met industriele meubelen

Na een wandeling kun je weer met een fris hoofd aan de slag

Maak het gezellig met industriële meubelen

Niemand wil acht uur per dag werken in een saaie, inspiratieloze ruimte. Fleur je werkplek daarom een beetje op. Zorg voor bijvoorbeeld diverse steigerbuis meubels of industriële meubelen die je blij maken. Kies bijvoorbeeld voor de stoere look van een steigerhout bureau. Deze is praktisch en je combineert hem makkelijk met allerlei stijlen. Ook planten voegen sfeer toe. Daarnaast verhogen zij je productiviteit en zuiveren ze de lucht.

Een industriële werkplek voor meerdere huisgenoten

Heb je een werkplek in huis waar meerdere huisgenoten gebruik van maken? Tijdens deze coronaperiode is een goede hygiëne erg belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je alles na gebruik goed schoonmaakt. Onze steigerhouten bureaus zijn eenvoudig met een vochtige doek te reinigen. Heb je veel spullen nodig om te werken, ruim alles na het werken op, zodat je huisgenoot ook ruimte heeft voor zijn of haar spullen. Bureau Gaaf en bureau Leef zijn leverbaar met schappen boven het werkblad, waar je snel je spullen opbergt.Opbergruimte boven je bureau bespaart je ook nog eens ruimte.

thuiswerken in coronatijd doe je met industriele meubelen 2

Met een industrieel bureau met opbergruimte berg je snel je werkspullen op.

Tijdelijk thuiswerken achter industriële meubelen

Is het thuiswerken voor jou echt tijdelijk, dan kan een steigerbuis tafel op wieltjes uitkomst bieden. ’s Avonds doet deze dienst als eettafel. Ga je ’s ochtends aan het werk? Dan verplaats je de steigerbuis tafel eenvoudig naar een rustige plek.

Definitief thuiswerken achter een industrieel bureau

Is het jou en je werkgever goed bevallen dat je vanuit huis werkt? Dan is het misschien een optie om dit ook na de coronapandemie (gedeeltelijk) te blijven doen. Besteed dan ook echt aandacht aan de inrichting en aankleding van je werkplek, zodat het een fijne plek is om te zijn. Zoek je inspiratie voor je industriële meubelen? Maak dan gerust een afspraak bij onze showroom in Wehl!

Back to list