Blogs, Meubels

Najaar? Klussen in huis!

Klussen in huis

De zomer zit er weer op. We verruilen ons terras weer massaal voor onze comfortabele huizen. En nu je minder vaak in de tuin bezig hoeft te zijn, heb je meer tijd om van je huis een echte droomplek te maken. Aan het klussen in huis dus! En ben je uitgeklust? Maak het geheel dan af met een paar unieke en trendy meubels.

Welke klusplannen heb jij?

Welke klussen heb jij nog liggen? Zijn het kleine klusjes zoals een paar boekenplanken ophangen of een muur schilderen? Of heb je grootse plannen? Bijvoorbeeld het ombouwen van je garage of tuinhuis tot chillruimte? Of wil je de zolder nu eindelijk echt eens omtoveren tot een volwaardige werkplek? Misschien heb je een kelder of souterrain dat prima als extra slaapkamer kan dienen.

Klustips!

Ben je nog niet zo’n ervaren klusser? Dan kun je vast wel wat nuttige klustips gebruiken. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet:

Luchtbellen in het behang

Heb je net die strook behang met veel moeite op je muur gekregen, ontdek je een luchtbel achter het behang. Geen nood! Maak met een stanleymesje of speld een klein gaatje in de bobbel, laat de lucht eruit en druk het behang weer goed aan. Wrijf eventuele lijmresten weg met een vochtige doek.

Auw! Op je duim geslagen

Ben jij ook zo’n klusser die vaker op zijn duim slaat dan op de spijker? Gebeurt dit weer, wapper dan even met je handen. Dat helpt tegen de pijn. Koel je duim daarna direct om zwelling tegen te gaan. En wil je een pijnlijke duim de volgende keer voorkomen? Hou de spijker dan vast met een kam in plaats van met je vingers.

Schroeven op de grond

Zit je net lekker in een klusflow, valt het bakje met schroeven of spijkers op de grond. Voordat je ze allemaal weer bij elkaar hebt, ben je alweer kostbare klustijd kwijt. De gouden tip? Zorg dat je altijd een magneet in je gereedschapskist hebt. Hiermee pak je de schroeven en spijkers snel en makkelijk op.

Groot gat boren?

Moet je een groot gat boren van bijvoorbeeld 8 mm of groter? Pak dan niet meteen je grootste boor. Maak eerst een gat van bijvoorbeeld 4 mm. Vervolgens maak je hem groter met een 8 mm-boor. Op deze manier voorkom je dat het hout splijt.

Hou je verfkwast goed

Heb je een meerdaagse schilderklus? Dan zit je er niet op te wachten om je kwasten en verfrollers elke avond helemaal schoon te maken. Dat hoeft ook niet. Wikkel ze in een stuk plastic- of aluminiumfolie en ze zijn de volgende dag weer klaar voor gebruik.

Klussen in huis 2

Maak je project af met bijzondere meubels

Ben je klaar met klussen en ziet alles er weer spic en span uit? Maak je opgeknapte ruimte dan helemaal af met wat nieuwe meubels. Hou je van chique, stoer of industrieel? Dan kom je bij Design85 helemaal aan je trekken. We hebben kapstokken, kasten en tafels gemaakt van staal, steigerbuis en steigerhout. Daarnaast blijven we altijd op zoek naar nieuwe meubels en stijlen. Hieronder een preview van onze nieuwste producten.

Vierkante buizen met vierkante koppelingen

Je kent ons waarschijnlijk van onze ronde steigerbuizen. Sinds kort zijn deze ook verkrijgbaar in vierkante uitvoering met vierkante koppelingen. Natuurlijk werken we de vierkante buizen ook af met een zwarte poedercoat. Met deze meubels creëer je een stoere, industriële, maar ook chique look. En ze passen perfect bij de zwarte stalen deuren en kozijnen die je nu vaak ziet. In onze collectie hebben we kapstokken en een kast in deze stijl, maar wil je een ander meubel uitgevoerd hebben met deze buizen, dan maken we die graag voor je op maat.

Klussen in huis 3

Nieuw! Onze steigerbuis wijnkast

Wijnliefhebbers opgelet! Gun je wijnflessen een eigentijdse opbergplek. Met onze nieuwe wijnkast gaat dat vast lukken!

Klussen in huis 4
Back to list