Blogs, Meubels

Meten is weten

blog meten

Een deel van onze klanten gaat voor het eerst samenwonen of op zichzelf en moeten hun hele interieur nog samenstellen. Het overgrote deel heeft een bestaand interieur en zoekt bij ons vervanging of toevoeging. Hoe dan ook is in beide gevallen heel belangrijk om te meten voor je meubels besteld. Klinkt heel logisch toch? Maar toch wordt het vaak niet of niet nauwkeurig gedaan. Dat zorgt voor irritatie aan je nieuw meubels of zelfs het opnieuw aanschaffen ervan. En dat is natuurlijk ontzettend jammer. Daarom willen wij graag wat tips en tricks delen bij het bestellen van je nieuwe meubelen.

Industriële eettafel

Wanneer je toe bent aan een nieuwe industriële eettafel maar je wilt je eetkamer stoelen nog niet vervangen is het heel belangrijk om je stoelen erbij te pakken wanneer je wilt gaan meten. Wil je je nieuwe tafel groter, kleiner of hetzelfde hebben? Dat is meestal makkelijk te meten door je ‘oude’ tafel op te meten. Oriënteer welk soort tafel je wilt hebben. En dan bedoelen we met name de industriële tafelpoten en de hoogte. Want kies je voor een veel hogere tafel en je stoelen blijven gelijk, dan kan het zijn dat je veel te laag aan tafel komt te zitten en dat is in veel gevallen niet prettig. Of andersom, dat je met je benen klem zit onder het tafelblad…. Dat is ook geen pretje. Dat is wel iets om over na te denken.

Hoeveel stoelen wil je aan tafel hebben, en hoeveel ruimte nemen ze in als je ze naast elkaar zet. Zet de stoelen niet strak tegel elkaar aan, maar laat er iets ruimte tussen. Stel je voor dat er mensen op zitten, dan is het prettig om niet tegen elkaar aan gepropt te zitten en makkelijk van tafel te kunnen zonder dat iedereen aan de kant moet. De totale breedte van de stoelen met tussenruimte meet je op. De meeste tafels hebben een ‘binnenmaat’ wat betreft tafelpoten. Dat is de maat tussen de tafelpoten. Die ruimte moet dus groot genoeg zijn om de stoelen tussen te plaatsen zoals je ze hebt opgemeten. De tafel kan in totaal dus wel veel breder zijn, maar je stoelen moeten in de meeste gevallen tussen de tafelpoten geplaatst worden, die ruimte is dus erg belangrijk en wordt vaak vergeten. De ruimte tussen het einde van het tafelblad en de tafelpoot bedraagt 25 centimeter.

Steigerbuis kapstok

Wanneer je een kapstok van steigerbuis wilt bestellen is het natuurlijk de bedoeling dat hij aan de muur bevestigd word. Is het een rechte muur met genoeg ruimte dan zal het meten niet zo moeilijk zijn en zal de afmeting niet op een paar millimeter aankomen. Maar heb je een nis in je hal of en loos hoekje waar juist een kapstok precies mooi kan hangen, dan is het veel belangrijker om goed te meten zodat de kapstok altijd goed past. Goed om te weten is dat de kapstok ronde bevestigingspunten heeft. Dus wanneer hij echt ergens precies tussen moet passen is het wel belangrijk om daar rekening mee te houden. Het zal wellicht een enkele millimeters schelen, maar je zal ze maar net te kort komen!

Steigerbuis kast

Wij leveren regelmatig een op maat gemaakte kast van steigerbuis. Zo’n wandmeubel valt op of staat met meten. Belangrijk is de totale ruimte te meten waar het wandmeubel hebben wilt. Breedte en hoogte dus. Heb je al een idee hoe je de schappen wilt, veel of weinig, hoog of laag? Dit is allemaal belangrijk om te weten. Het makkelijkste is om voor jezelf een tekening te maken. Dan kun je ons laten zien hoe jij het wandmeubel voor je ziet. Meet de ruimte nauwkeurig op waar het meubel moet komen, en wij denken dan graag met je mee om het passend en naar wens te maken.

Wil je het wandmeubel bijvoorbeeld gebruiken als televisie meubel? Dan is het wel van belang dat je rekening houdt met de maten van je televisie en de positie waar je de televisie wilt hebben in het meubel. Twijfel je nou, of wil hulp en advies? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Back to list

Gerelateerde berichten