Blogs, Meubels

Kantoor of winkel inrichten? Lees deze slimme tips!

kantoorinrichting met kleur 900px

Heb je als ondernemer voor het eerst een bedrijfsruimte gehuurd of gekocht? Gefeliciteerd! Nu mag je aan de slag met de meubels. Lees voordat je daarmee begint eerst even onze blog. Wij geven aan de hand van praktijksituaties tips en trucs om je kantoor of winkelruimte slim, praktisch én mooi in te richten.

Een multifunctionele steigerbuis kast geeft rust

Bedenk voordat je een ruimte inricht wat je er wil doen en welke spullen er moeten komen te staan. Wil je de inrichting rustig houden en er niet teveel losse objecten hebben staan? Denk dan eens aan een multifunctionele steigerbuis kast. Een kast op maat kan vaak aan veel wensen voldoen. Wij kregen bijvoorbeeld een opdracht om een industriële kast te maken voor een kantine. In de kantine werd tv gekeken, er moesten jassen opgehangen kunnen worden en er moest een koelkast komen. Wij maakten één kast waarin al deze functies samengevoegd werden. Het werd een mooi en overzichtelijk geheel.

industriele kast bram 900px

Deze industriële kast ontwierpen we voor een kantine. Er is ruimte voor een tv, koelkast en een hanggedeelte voor jassen.

Eén ruimte, meerdere functies

Heb je niet veel ruimte? Met een beetje creativiteit maak je één ruimte geschikt voor meerdere werkzaamheden of activiteiten. Met ‘slimme meubels’ tover je een flexwerkruimte zo om in een vergaderplek. Kies bijvoorbeeld voor een tafel die als vergadertafel en als bureau gebruikt kan worden. Wij maakten voor een klant twee steigerbuis tafels die eenvoudig tegen elkaar aangeschoven kunnen worden. Zo creëerden we een ruim tafelblad voor vergaderingen. Schuif je de tafels uit elkaar, dan heb je meerdere flexwerkbureaus. Kies voor meubels met wieltjes. Deze zijn makkelijk te verplaatsen en zorgen tegelijkertijd voor een stoere, industriële look.

industrieel bureau leef 900px

Twee industriële bureaus tegen elkaar vormen samen één vergadertafel.

Trend: staand werken en vergaderen

Zitten is het nieuwe roken. Geadviseerd wordt om zittend werk af te wisselen met staand werken. Daarnaast blijkt in de praktijk dat vergaderingen die staand gevoerd worden efficiënter verlopen en minder tijd in beslag nemen. Zorg ervoor dat je naast de reguliere tafels en bureaus ook een paar hoge tafels in je bedrijf hebt. Kies je voor een industriële bartafel, dan geef je je kantoor of kantine ook meteen een moderne en huiselijke uitstraling.

Blog gaat verder onder de afbeelding…

industriele bartafel 900px

Aan een hoge industriële bartafel kan ook gewerkt en vergaderd worden.

Voldoet je industriële meubel aan al je eisen?

Soms merk je dat een meubel dat je eerder aanschafte later toch niet aan al je eisen blijkt te voldoen. Het is niet altijd mogelijk, maar het is natuurlijk mooi als je dat van tevoren al kan ondervangen. Een klant van ons die een schoenenzaak heeft, merkte bijvoorbeeld dat de meubels die hij in zijn etalage had staan de schoenen in de etalage wel goed toonde, maar dat deze het zicht op de producten binnen in de winkel belemmerde. We losten dit op door open industriële kasten in de etalage te plaatsen. Zo heb je goed zicht op de producten in de etalage én op het aanbod in de winkel.

steigerbuis kast 1 schoenenkast 900px

Met deze steigerbuis schoenenkast heb je zowel zicht op de geëtaleerde schoenen als op de rest van de winkel.

Kleuren en gemoedstoestand

Je bedrijfsinterieur is pas helemaal af met de juiste kleuren. Met kleurgebruik ondersteun je de uitstraling van je bedrijf, maar ze doen ook wat met gemoedstoestand van je medewerkers. Wil je bijvoorbeeld dat je medewerkers op kantoor rustig en geconcentreerd kunnen werken? Kies dan voor een lichte, rustgevende kleur zoals groen of blauw. Moet je vergaderruimte aanzetten tot creativiteit? Dan is oranje een goede kleur. Meer over wat kleuren doen voor je bedrijf lees je in het artikel dat ZZP servicedesk hierover publiceerde.

foto leeg kantoor 900px

Blauw geeft rust in een kantooromgeving.

We wensen je veel succes en plezier met de inrichting van je bedrijf. Heb je tips uit deze blog toegepast binnen je bedrijf, laat het ons dan weten!

Back to list

Gerelateerde berichten