Blogs, Meubels

Industriële salontafels

salontafel steigerbuis leger 3

Een salontafel uitzoeken is meestal geen gemakkelijke klus. Een salontafel kan je interieur zelfs maken of breken. Daarom is het zaak om goed na te denken over wat je voor soort salontafel je wilt hebben en welke salontafel juist iets toevoegt aan je interieur. Gelukkig hebben wij bij Design85.nl een ruim assortiment aan salontafels. Verschillende materialen, vormen, modellen en stijlen.

Kwaliteit industriële salontafels

Een tafel is een tafel zou je denken. Maar bedenk eens wat jij allemaal met je industriële salontafel doet. Per huishouden is dat natuurlijk heel verschillend, maar als je er over na gaat denken gebruik je de salontafel intensiever dan je in de eerste instantie denkt.

  • Kopjes en glazen drinken, die ongetwijfeld ook wel een omgestoten worden.
  • Spelletjes spelen, met misschien wel de nodige frustraties van de verliezers.
  • Op een makkelijke dag zal er misschien wel avondeten gegeten worden voor de televisie en daar heb je dan meestal je salontafel wel bij nodig.
  • Je voeten (en die van je gezin) na een lange dag werken.

En zo kunnen we nog tal van scenario’s bedenken rondom het gebruik van de salontafel. Kwaliteit is dan ook heel belangrijk. Je wilt immers niet iedere jaar een nieuwe salontafel aanschaffen. Laat kwaliteit nou altijd boven aan ons lijstje staan, dus dat komt wel goed.

Industriële tafelpoten

Laten we eens beginnen met de verschillende soorten industriële tafelpoten. Bij Design85.nl kun je namelijk kiezen uit tafelpoten van staal of van steigerbuizen. De stalen tafelpoten geven je salontafel een robuuste uitstraling. Wij hebben verschillende modellen in ons assortiment, waaronder het kubus model van staal. Daarnaast hebben ook een H-model, A-model, trapezium model en een X-model, waarbij je de keuze hebt voor tafelblad van eikenhout of steigerhout. De industriële tafelpoten worden standaard behandeld met een poedercoating in de kleur zwart. De tafelpoten hebben een matte finish en zijn tevens beschermd tegen krasjes. Het kubus model heeft een fijnere uitstraling. Hoewel het de stevigheid van staal heeft ziet er een stuk ruimtelijker uit. Wil je liever een andere kleur tafelpoten. Neem dan zeker contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden.

Steigerbuis salontafel

Naast de tafelpoten van staal leveren we ook steigerbuis salontafels. De steigerbuizen hebben een diameter van 33,7 mm. Sommige modellen bestaan uit steigerbuizen die onbehandeld zijn. Dit geeft de stoere industriële uitstraling aan de salontafel. Echter hebben we ook salontafels in ons assortiment gemaakt van zwarte steigerbuizen. Je ziet het nog niet zo vaak, maar het geeft een hele bijzondere en strakke uitstraling aan je salontafel. De zwarte steigerbuizen maken je salontafel uniek. Wees een trendsetter, want wij geloven dat het een kwestie van tijd is voor je overal zwarte steigerbuizen ziet in het interieur.

Tafelbladen bij industriële salontafels

Bij de industriële salontafels kun je zoals je van ons gewent bent combineren met verschillende soorten tafelbladen. Bij de salontafels kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende soorten. Een tafelblad en massief eikenhout, van steigerhout en zelfs van glas. De stalen kubus modellen worden geleverd met een tafelblad van eikenhout. Alle andere stalen modellen kunnen geleverd worden met een massief eiken tafelblad of een tafelblad van steigerhout. Het massief eikenhouten blad heeft een dikte van 4 centimeter en het steigerhouten blad is opgedikt tot een dikte van 5,5 cm.

De tafelbladen van steigerhout kunnen voorzien worden van een wax in de kleuren zwart, wit, bruin en taupe. Daarmee geef je het steigerhout een mooi kleur en tevens een goede beschermlaag. Zowel het eikenhouten tafelblad als het tafelblad van steigerhout kun je ook door ons laten bewerken met een beits in diverse kleuren. Onbehandeld laten is ook een optie, maar wij gaan er van uit dat de salontafel gebruikt zal worden voor drankjes, hapjes en wellicht zelfs voeten. En dan adviseren wij om het tafelblad wel te behandelen om het blad te beschermen en ook langer mooi te houden.

Sommige modellen met steigerbuizen kunnen ook geleverd worden met een glazen tafelblad. Door alleen het tafelblad door glas te vervangen staat er ineens een heel andere tafel in je woonkamer. Ruimtelijker en minder zwaar. Echt een aanrader. Wil je iets heel anders en unieks in je woonkamer? Bekijk dan onze salontafel gemaakt van een oude munitiekist uit het leger gecombineerd met steigerbuizen. De kist is zelfs te openen en op deze manier hebt je ook nog extra bergruimte. Super mooi en super handig!

Maatwerk

Heb je al onze modellen bekeken, gemixed en gematched en kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op om je wensen te bespreken en wellicht staat er in jouw woonkamer binnenkort een fantastische salontafel van Design85.nl

Back to list

Gerelateerde berichten