Blogs, Meubels

In 7 stappen naar een heerlijke leeftuin met industriële meubels | Design85

blog 7 stappen naar je leeftuin lente 2

Het is weer lente! Tijd om naar buiten te gaan en te genieten van het frisse groen om je heen. Verheug je je ook op lange zomerdagen en -avonden buiten, maar is je tuin er nog niet klaar voor? We helpen je graag om in 7 stappen je ideale leeftuin te creëren met industriële meubels.

Stap 1: Maak een logische indeling

Zit jij graag op elk moment van de dag in de zon? De zon schijnt telkens weer ergens anders. Heb je geen zin in gesleep met tuinstoelen en tafels? Creëer dan verschillende zitplekken in je tuin. Je hoeft hier geen grote tuin voor te hebben. Met een klein hoekje voorzien van een of twee tuinstoelen en een tafeltje voor je drankje ben je al klaar.

Stap 2: Verhuis binnen naar buiten

Veel meubels die je binnen gebruikt zijn ook geschikte te maken voor buiten. Steigerbuis tafels zijn bijvoorbeeld goed buiten te gebruiken. Wij maken onze steigerhouten tafelbladen weerbestendig door ze te behandelen met een speciale wash. Steigerhout zal in de buitenlucht altijd werken, maar dat is niet erg; het geeft de meubels juist een mooie doorleefde uitstraling. Aan de steigerbuis poten is hoef je niets te doen. Steigerbuizen zijn ervoor gemaakt om buiten te functioneren en roesten niet.

blog 7 stappen naar je leeftuin lente 4

Een steigerbuis tuintafel geeft je zithoek een stoere uitstraling

Stap 3: Maak je tuinmeubels zomerklaar

We adviseren tuinmeubels in de winterperiode naar binnen te doen. Hiermee houd je je steigerbuis meubels langer mooi. Heb je binnen geen plek en blijft je meubilair het hele jaar buiten? Maak je meubels dan in het voorjaar schoon met een borstel en warm water met groene zeep. Voor sterk vervuilde meubelen vervang je de zeep door soda. Als je het tafelblad daarnaast om de paar jaar licht opschuurt en opnieuw behandelt met wash, dan geniet je nog lang van je steigerbuis tuinmeubels.

Stap 4: Check de laatste trends

We merken dat mensen steeds vaker buiten dezelfde dingen willen doen als binnen. Het terras wordt dan een tweede woonkamer en/of keuken. Onze steigerhouten bartafels worden bijvoorbeeld steeds vaker in de tuin geplaatst. In combinatie met steigerbuis barkrukken creëer je een hippe en gezellige plek om samen met vrienden een mooie zomeravond door te brengen.

blog 7 stappen naar je leeftuin lente industriele bartafel stoer

Een industriële bartafel is er in verschillende stijlen en kan ook prima naar buiten

Stap 5: Style je buiten loungeplek af

Met leuke kussens en accessoires maak je je buiten loungeplek helemaal af. Heb je geen zin om elke dag te slepen met tuinkussens? Kies dan voor speciale, waterbestendige kussens. Deze kunnen gewoon blijven liggen. Er zijn zelfs weerbestendige vloerkleden en schilderijen te koop.

Stap 6: Aan de slag met beplanting

Is je buiten zitplek helemaal af? Dan wil je natuurlijk ook een mooi uitzicht hebben. Als je rekening houdt met de bloeiperiode van planten en bloemen, geniet je het hele jaar van kleur in je tuin. Heb je geen groene vingers? Op de site van Groei & Bloei staat een kalender waarin precies staat welke tuinklussen in welke maand gedaan moeten worden. Daarnaast vind je er handige tips en instructievideo’s.

Stap 7: Genieten!

Nu alles klaar is, heb je nog één ding om te doen: heerlijk zitten en genieten van je prachtige tuin!

We wensen je een hele mooie zomer toe!

blog 7 stappen naar je leeftuin lente 3
Back to list