Blogs, Meubels, Over ons

Het schrijven van teksten voor webshop

website teksten schrijven

Als webshop heb je natuurlijk niet echt een fysieke winkel. Wij verkopen onze producten online. Helemaal van deze tijd. Maar…. Wij hebben dan wel verstand van meubels maar onze kennis van websites laat nog wel te wensen over. Maar als je een webshop hebt is dat natuurlijk wel van zeer groot belang, dat je online ‘winkel’ goed gevonden wordt, maar ook dat alle informatie duidelijk en overzichtelijk gepresenteerd wordt. Wij staan immers niet strak in pak naast je, tijdens je shop-momentjes om je van adviezen te voorzien en antwoord te geven op al je vragen.

Het Online Huis

Omdat wij nou eenmaal handiger zijn met staalhout en steigerbuizen hebben we dit dan ook uit handen gegeven. Nou ja, niet helemaal want wij zijn eigenlijk de enige die alles over onze meubelen kunnen vertellen. Gelukkig hebben we een goede vriend die enorm handig is in online-dingen en een bedrijf runt in deze business; Het online huis. En zijn hulp hebben we dan ook hard nodig.

Zoekwoorden voor webshop

Allereerst heeft hij voor ons uitgezocht wat precies voor onze webshop van belang is, en wat dan ook aansluit bij onze wensen. Hij is helemaal thuis in het bouwen van websites maar ook hoe bijvoorbeeld Google onze website ontvangt en toont aan internetgebruikers. Dat gaat namelijk niet vanzelf en heeft onder andere te maken met bepaalde zoekwoorden. Jullie herkennen dat zelf vast ook wel, als je iets wilt weten type je een zoekwoord of zoekwoorden in bij Google en er komen allerlei suggesties naar voren gebaseerd op jouw zoekterm. Dat betekend dus wel dat er op die sites ook informatie of producten staan met die zoekwoorden. En daar begint het al mee. Welke zoekwoorden zijn voor onze webshop van belang, en misschien nog wel belangrijker, met welke zoekwoorden zoeken de meeste internetgebruikers en kunnen wij daar onze teksten op aan passen zodat ze onze webshop weten te vinden.

Teksten schrijven

En als we alles uitgezocht en besloten hebben over de zoekwoorden, moeten we er maar eens voor de teksten op onze website gaan zitten. Die moeten we natuurlijk zelf schrijven want wij ontwerpen en produceren onze meubelen zelf, dus wij kunnen er alles over vertellen. Met diverse goede tips zijn we gaan schrijven en heel wat zweetdruppels later konden we onze teksten doorsturen naar Het online huis. Uiteraard werden de teksten nagekeken of ze aan alle ‘online’ eisen voldeden en na enkele correcties werden ze dan allemaal goed gekeurd. Klaar om onze website onderhanden te nemen. En dat laten we dan weer over aan de professional, wij gaan weer lekker verder met het maken van meubels want daar zijn we gelukkig een stuk beter in.

Back to list

Gerelateerde berichten