Blogs, Meubels

De meest gestelde vragen over steigerbuis meubelen | Design85

steigerbuis meubelen vragen bouw

Ons steigerhout is nieuw en komt dus niet rechtstreeks uit de bouw

Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten over onze steigerbuis meubelen. Over het materiaal, de toepassingen en de trends. Wil jij binnenkort een steigerbuis meubel aanschaffen? Lees dan deze blog. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Wat is steigerhout voor soort hout?

Het steigerhout dat wij gebruiken voor de meubels, komt niet rechtstreeks uit de bouw. Het is nieuw hout van een naaldboom. We gebruiken dit hout bijvoorbeeld voor een steigerbuis kapstok en steigerbuis kledingrek. Voor onze bureaus en tafels gebruiken we geen ouderwetse steigerplanken, maar vurenhouten panelen. Die worden zo met elkaar verlijmd, dat er geen kieren tussen kunnen komen en dat ze ook niet krom kunnen trekken. We creëren zo een mooi glad oppervlak. Inmiddels gebruiken we ook eikenhout voor onze steigerbuis meubelen. Deze houtsoort is nog sterker dan steigerhout en heeft een wat luxere uitstraling.

Hoe hou je steigerhout meubels mooi?

Onze tafels en bureaus worden behandeld met een waxlaag. Dat voorkomt krassen en vlekken. Als je drinken morst, is het wel belangrijk dat je dit snel afneemt met een doekje. Ontstaan er toch vlekken, dan kun je het hout licht opschuren en een nieuw laagje wax aanbrengen.

steigerbuis meubelen vragen kleuren steigerhout

De beschermende waxlagen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren

Gaan steigerbuis meubelen lang mee?

Steigerhout is een zachte houtsoort, maar als dit hout goed behandeld en onderhouden wordt, gaat het heel lang mee. De poten zijn onverwoestbaar. Niet zo gek natuurlijk, omdat dit materiaal ook in de bouw wordt gebruikt.

Kunnen steigerbuis meubelen ook buiten worden gebruikt?

Ja, dat kan zeker. Wij maken onze steigerhouten tafelbladen weerbestendig door ze te behandelen met een speciale wash. Deze zijn er in verschillende kleuren. Wel adviseren we de meubels buiten het seizoen af te dekken of binnen te zetten. Steigerhout zal in de buitenlucht altijd werken, maar dat is niet erg; het geeft de meubels juist een mooie doorleefde uitstraling. Aan de steigerbuis poten hoef je niets te doen. Steigerbuizen zijn ervoor gemaakt om buiten te functioneren en roesten niet.

steigerbuis meubelen vragen tuintafel

Steigerbuis meubelen kunnen ook prima naar buiten

Waarom zijn steigerbuis meubelen zo populair geworden?

Industriële meubels zijn al langer een trend. Steigerbuis en steigerhout passen hier prima bij. Het leuke is ook dat je er vrijwel alles mee kan maken. Met steigerbuis en steigerhout kun je eindeloos variëren en het stimuleert de creativiteit. Mensen komen bij ons met eigen ideeën. Ze hebben bijvoorbeeld een plaatje op Pinterest gevonden en hier hun eigen ontwerp van gemaakt. Wij kijken dan samen met hen hoe we dit ontwerp kunnen bouwen. Het materiaal geeft ons ook steeds weer inspiratie voor nieuwe soorten meubelen.

Wat is momenteel de trend op steigerbuis meubels gebied?

Wij verkopen momenteel alleen nog steigerbuis meubels met zwart gespoten poten. De zink kleur poten zie je bijna niet meer. Meubels die het nu erg goed doen zijn de steigerbuis kapstokken en de kledingrekken. De tafels en bureaus zijn altijd al populair geweest.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen…

steigerbuis meubelen vragen kledingrek deluxe
steigerbuis meubelen vragen kapstok vintage

De steigerbuis kapstokken en kledingrekken zijn momenteel erg populair

Hoe combineer je steigerbuis meubelen?

Steigerbuis meubelen gaan goed met vrijwel alle stijlen. Je kunt het heel modern en industrieel maken, door het met bijvoorbeeld met stalen kasten en een strak vormgegeven bank en stoelen te combineren. Maar vintage past er ook prima bij. Het hout kan in verschillende tinten worden uitgevoerd, zodat het past bij de stijl die jij wilt.

steigerbuis meubelen vragen met vintage stoelen

Deze steigerbuis tafel wordt gecombineerd met vintage stoelen.

Heb jij een vraag die we niet hebben beantwoord is deze blog? Stel deze dan in een reactie en we geven je antwoord.

Back to list