Blogs, Meubels

Dag Spiderman inrichting, hallo stoere industriële tienerkamer!

slaapkamerinrichting kinderen naar industriele slaapkamer 1

Gaat je kind van de basisschool naar het voortgezet onderwijs? Dan wordt hij of zij vast niet meer gelukkig van die kinderkamer met Donald Duck gordijnen of dat prinsessenbed. Tijd voor een metamorfose! Weten hoe je dat doet? Lees dan onze blog.

Neutrale basis

De smaak van een opgroeiende puber kan per jaar wisselen. Is in het begin blauw nog dé kleur, even later moet dat legergroen of zilver zijn. Hou de basis van de kamer dus neutraal, bijvoorbeeld met witte muren en deuren en een hout kleurige laminaatvloer. Je tiener kan zich dan uitleven met steeds weer andere accessoires in de kleur die hij of zij op dat moment leuk vindt.

Welk bureau kies je?

Niet alle kinderen kijken ernaar uit, maar als leerling op het voortgezet onderwijs ontkom je er niet aan: huiswerk. Natuurlijk wil je dat je kind dit zo goed mogelijk kan doen. Een stevig bureau is dan onmisbaar. Steigerbuis bureaus zijn heel geschikt. Ze kunnen in elke maat gemaakt worden en uitgevoerd worden met extra schappen, waar je boeken en accessoires op kwijt kunt. En niet helemaal onbelangrijk; steigerbuis meubelen hebben een stoere industriële uitstraling die populair is bij zowel puberjongens als -meisjes.

slaapkamerinrichting kinderen naar industriele slaapkamer bureau

Een industrieel bureau is een eyecatcher in een tienerkamer

Gezonde werkhouding

Je wil natuurlijk niet dat je puber tijdens het huiswerk maken rug- of schouderklachten krijgt. Een goed ingestelde werkplek voorkomt dit. Een bureau moet goed passen bij de lengte van je kind, maar een puber is natuurlijk nog volop in de groei. Zorg er daarom voor dat je de werkplek steeds aan kan passen aan de lengte van je kind. Een standaard volwassenen bureau volstaat, maar combineer deze dan met een goede bureaustoel waarvan de zitting en de eventuele armleggers in hoogte verstelbaar zijn. Als je kind nog niet met de voeten bij de grond kan, gebruik dan een voetenbank. Check regelmatig of de instellingen nog passen bij de lengte van je kind. Wil je weten waar je hierbij op moet letten? De website van Gezonde Werkvloer geeft praktische adviezen.

Stoere inrichting met beperkt budget

Gun je je kind een leuke en stoere puberkamer, maar is je budget beperkt? Schaf dan één of twee mooie basismeubelen aan en combineer deze met bestaande of tweedehands meubels. Een mooi steigerbuis bureau past bijvoorbeeld in vrijwel elk interieur en is een echte eyecatcher in een industriële tienerkamer.

slaapkamerinrichting kinderen naar industriele slaapkamer

Dit steigerbuis bureau heeft extra schappen waar je boeken en leuke accessoires op kwijt kunt.

Slim omgaan met ruimte

Heeft je kind een kleine kamer, maar wil het wel graag op de eigen kamer huiswerk maken? Een hoogslaper is dan een oplossing. Het industrieel bureau plaats je onder het bed. Dit is niet alleen praktisch, maar van de ruimte onder het bed kun je door het ophangen van bijvoorbeeld een slinger met lampionnetjes een heel knusse plek maken. Heb je wel ruimte om een steigerbuis bureau te plaatsen naast het bed, maar zit de deur of kast in de weg? Een steigerbuis bureau kan precies op maat worden gemaakt, zodat er altijd wel een plekje voor te vinden is.

slaapkamerinrichting kinderen naar industriele slaapkamer steigerbuis bed

Een steigerbuis bed is op maat verkrijgbaar en daardoor in iedere slaapkamer toe te passen.

Nooit meer rondslingerende kleding met een steigerbuis kledingrek

Ben je het ook zo zat om steeds tegen al die rondslingerende kleren in de kamer van je kind aan te kijken? Denk dan eens aan een steigerbuis kledingrek in plaats van een kast. Hierin hang je kleding makkelijk weg. Daarnaast heeft je puber de mogelijkheid om zijn of haar mooie (merk)kleding en schoenen te showen. En er is nog een voordeel: weet je kind nooit wat hij of zij aan moet trekken en duurt het elke ochtend eeuwen voor hij of zij beneden komt? Laat je tiener dan de avond van te voren kleding uitzoeken en klaar hangen in het steigerbuis kledingrek.

slaapkamerinrichting kinderen naar industriele slaapkamer kledingrek

In een steigerbuis kledingrek hang je mooie kleding overzichtelijk op.

Stuur ons je foto!

Heb jij de kamer van je puber een stoere look gegeven met steigerbuis meubels? Mail ons de foto’s en wie weet plaatsen we deze op onze site!

Back to list