Blogs, Meubels

8 valkuilen bij het inrichten van je eerste huis | Design85

8 valkuilen bij het inrichten van je eerste huis industriele meubels 2

Daar sta je dan. In je eerste eigen huis. Weg bij je ouders of uit die muffe studentenkamer. Meteen aan de slag met de inrichting? Misschien is het handig om daar even mee te wachten en eerst deze blog te lezen. We merken namelijk dat veel mensen bij het inrichten van hun eerste huis dezelfde fouten maken. Met een aantal praktische tips van Design 85 bespaar je je een hoop ellende en geniet je straks nog meer van je nieuwe stek.

Trend tip inrichting: Industriële meubels

Online industriële meubels kopen

Online meubels kopen werkt makkelijk, snel en efficiënt. Je kunt in korte tijd verschillende industriële meubels bekijken en snel prijzen vergelijken. Koop je online, denk dan wel aan de volgende zaken:

  1. Kleuren komen op een scherm vaak anders over dan ‘in het echt’. Daarnaast is de ene zwarte kleur de andere niet. Kies je voor een bepaalde kleur of kleurcombinatie? Vraag dan voor de aankoop een kleurstaal op of bezoek de showroom. Bij veel bedrijven kun je ook houtstalen krijgen van bijvoorbeeld een steigerhout eettafel blad, van de planken voor een steigerbuis kledingrek of steigerbuis kast.
  2. Sommige (grote) industriële meubels hebben een behoorlijke levertijd. Check deze op onze website of vraag ernaar bij de leverancier. Zo voorkom je dat je de eerste weken in je nieuwe huis op sinaasappelkistjes moet zitten.
  3. Wel of niet online? Bij sommige meubels is comfort heel belangrijk. Denk aan die lekkere plofbank, of die eettafelstoelen die ook bij uitgebreide etentjes prettig moeten zitten. Uitproberen kan eigenlijk alleen in een winkel. Heb je die droombank gezien en is die alleen online verkrijgbaar? Kijk dan of de leverancier een showroom heeft. Meubels op zicht bestellen kan ook een uitkomst zijn. Je mag de spullen dan binnen een bepaalde termijn terugsturen.
  4. Woon je in een flat op vijf-hoog en is er geen lift? Check dan van tevoren hoever de leveringsservice gaat. Sommige transportdiensten brengen de industriële meubels namelijk maar tot maximaal twee verdiepingen hoog.
  5. Laat je je industriële meubels bezorgen? Maak dan duidelijke afspraken over de bezorgdatum en -tijd en zet deze in je agenda. Ben je niet thuis bij de bezorging? Dan proberen de meeste bezorgdiensten het nog één keer, maar daarna wordt het gebracht naar een servicepunt in de buurt. En dan moet je alsnog een busje of aanhangwagen regelen om bijvoorbeeld je industrieel bureau of hoge industriële bartafel van Design 85 thuis te krijgen.
8 valkuilen bij het inrichten van je eerste huis industriele meubels 3

De maten van je industriële meubels

Bij nieuwe industriële meubels kijk je naar kleur, design en uitstraling. Maar vergeet je te kijken naar de maten, dan kun je voor vervelende verrassingen komen te staan. Want ook hierbij geldt: meten is weten.

  1. Stoelen passen niet onder de steigerbuis eettafel. Een veelgemaakte fout. Je koopt je steigerhout eettafel bij de ene winkel en de eettafelstoelen bij de andere. Van tevoren heb je de maten van het tafelblad opgemeten en maten van de stoelen. Uit je berekening blijkt dat er 6 stoelen onder de steigerbuis tafel passen. Helaas heb je er geen rekening mee gehouden, dat de stalen tafelpoten een stukje naar binnen zijn geplaatst, waardoor de stoelen net niet tussen de poten passen. Meet dus altijd de afstand tussen de stalen tafelpoten op. Hetzelfde geldt voor de hoogte van de tafel. Soms zijn de zittingen van de stoelen of de stoelleuningen te hoog voor de tafel. Meet dit dus voor de aankoop op.
  2. Meubels passen niet door je deur. Vol verwachting kijk je uit naar de levering van je nieuwe meubels. Worden ze eindelijk bezorgd, blijken ze niet door je deur te passen! Voorkom dit soort teleurstellingen door te kiezen voor demontabele meubels of meubels die in een bouwpakket worden geleverd. En ook hier geldt; check de maten van je meubels en de maten van je deur/ramen voor de aankoop.
  3. Past je meubel in je kamer? Ook al weet je de maten van de meubels die je wilt aanschaffen, dan nog is het soms lastig om een beeld te krijgen van hoe groot ze in je kamer zijn. Een tip: plak een aantal kranten aan elkaar en knip deze op de maat van je meubel (lengte en breedte). Leg deze vervolgens op de grond op de plek waar je het industriële meubel wil plaatsen. Je krijgt dan goed zicht op hoeveel ruimte je meubel echt inneemt en of er bijvoorbeeld nog genoeg loopruimte over is.

 

Tegen welke onverwachte dingen liep jij aan bij het inrichten van je nieuwe huis? Laat het ons weten via Facebook of Instagram.

Design85 heeft een uitgebreid assortiment aan stoere en industriële meubels van steigerhout en steigerbuis. Onze meubels worden gedemonteerd geleverd, dus ze passen door elke deur. Ook zijn ze eenvoudig op maat te maken. We hebben leuke basismeubels voor je eerste huis zoals de steigerbuis kapstok, vintage bureausteigerbuis kledingrekindustrieel TV meubelsteigerbuis tafel en industriële bartafel.

Back to list