Blogs, Meubels, Over ons

6 jaar Design85: Van tuinschuurtje tot 2 bedrijfshallen met showroom

steigerbuis meubels kevin en mark 1

In mei 2019 bestaat ons bedrijf Design85 alweer 6 jaar. En wat is er veel gebeurd! Werkten we eerst nog vanuit een tuinschuurtje; nu runnen we een professioneel bedrijf dat industriële meubels maakt. Hoe we dat deden? We blikken graag samen met jou terug op een roerige, maar vooral ook mooie tijd.

Zwagers

We waren zwagers en het idee van een bedrijf ontstond op een verjaardag. We hadden allebei een vaste baan. Mark werkte als hoofd logistiek bij een bedrijf dat onder andere steigerbuizen zaagde voor bouwmarkten. Langzaam ontstond het idee om samen iets te gaan doen met dit materiaal

Marktplaats

We beginnen heel eenvoudig. In een piepklein schuurtje in de achtertuin van Mark’s moeder begonnen we met slechts een decoupeerzaagje als gereedschap kapstokken, bartafels, tuin- en salontafels van steigerbuizen en steigerhout te maken. We deden dit in de weekenden naast onze vaste banen. De verkoop verliep via Marktplaats.

Vallen en opstaan

De opstart begon met vallen en opstaan. Zo kregen we bijvoorbeeld een opdracht van een kledingwinkel. Zij wilden 10 kledingrekken met wielen eronder hebben voor een beurs in Venlo. Voor ons was dat toen een megaklus. We dachten de wielen er wel even met een inbussleutel onder te zetten. Toen we de rekken afleverden in Venlo, vielen alle wielen eronderuit! Niet erg handig, maar we leerden er wel weer van.

Investeringen

Langzaam begon ons bedrijf te groeien. We benaderden bedrijven en er kwamen opdrachten. De tuinschuur werd ingeruild voor een schuur bij een boer in Wehl. Ook investeerden we in een hout- en ijzerzaag.

Voice of Holland

En toen kwam opeens die opdracht van The Voice of Holland. De productieleider van het programma belde. Ze wilden 20 bartafels en 40 barkrukken hebben om de artiesten in de studio aan te interviewen. We dachten eerst dat het een grap van vrienden was, maar toen we de mail van de producer zagen, bleek het toch serieus te zijn. We hadden anderhalve week om de meubels te maken, maar het lukte ons. Ze waren erg te spreken over onze producten.

steigerbuis meubels the voice of holland

Foto: project The Voice of Holland

Belangrijk beslismoment

Door de artikelen over het Voice of Holland-avontuur in de regionale bladen kreeg ons bedrijf meer bekendheid. En dan komt een belangrijk beslismoment: gaan we stoppen met onze vaste banen om helemaal voor ons eigen bedrijf te gaan? Uiteindelijk hakten we de knoop door. Eerst zei Mark zijn baan op en even later volgde Kevin.

Online vindbaarheid

Nu we volledig voor ons bedrijf konden gaan, hadden we ook meer tijd om ons bedrijf en de marketing te professionaliseren. We schakelden bijvoorbeeld een online marketingbureau in om ons online beter vindbaar te maken. Dat bleek een gouden greep. De verkoop ging als een speer. Momenteel verkopen we zo’n 90% van onze producten online.

Professionaliseringsslag

Toen de verkoop goed begon te lopen, kwam er meer ruimte om te investeren. We zijn een aantal keren verhuisd en kwamen uiteindelijk terecht in onze huidige locatie in Wehl. Inmiddels hebben we daar twee productiehallen en een showroom. We investeerde in professionele machines aan, waardoor we sneller en efficiënter kunnen produceren. Daarnaast houden we de ontwikkelingen en trends nauw in de gaten en passen daar ons productaanbod op aan.

steigerbuis meubels mark en kevin in de werkplaats

In de grote werkplaats met professionele machines kan efficiënt gewerkt worden

Steigerbuis blijft populair

We zijn nog steeds blij dat we destijds voor steigerbuis meubels hebben gekozen. We vinden het mooi industrieel materiaal waar je alle kanten mee op kan. We kunnen er al onze creativiteit in kwijt. Onze producten, zoals kapstokken kunnen eenvoudig uitgebreid en aangepast worden aan de wensen van onze klanten. We bieden inmiddels ook producten van staal aan, maar de steigerbuis meubelen blijven nog steeds erg populair. Wat misschien ook meewerkt is dat we een van de weinige aanbieders van dit soort meubels zijn.

steigerbuis meubels foto industrieel bureau gaaf

Steigerbuis meubels, zoals dit industriële bureau Gaaf blijven populair

Trots

We zijn erg trots op wat we bereikt hebben. We zijn met weinig geld en middelen begonnen en hebben nu een mooi en goedlopend bedrijf. We zien nog veel groeikansen. Dat we dit samen bereikt hebben, voelt voor ons nog steeds bijzonder. Soms lopen we langs ons bedrijf en denken dan: “Wow, dit is echt van ons!”

steugerbuis meubels huidig pand design85

Design85 nu: een goedlopend bedrijf met volop groeipotentieel

Back to list